Meny

Tuva tok taket

Deler av taket på Gimle alders- og sykehjem i Kristiansand blåste ned i stormkastene torsdag. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX.  

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Gimle aldershjem i Kristiansand tok stormen Tuva med seg taket.

- Når en sånn situasjon oppstår er det ganske ubehagelig. Vi er en institusjon med eldre mennesker som er avhengige av hjelp, sier avdelingsleder Åse Fossan ved Gimle aldershjem i Kristiansand til ABC Nyheter.

- Vinden var kraftig, og det merket vi på bygningen. Vi hadde ikke oversikt over hva som skjedde, men så begynte vi å merke at ting begynte å ramle ned. Det har aldri vært noen fare for beboerne.

Les mer om været på ABC Nyheter

- Ingen lekkasjer
- Foreløpig får vi ikke vann inn, men dette blir nøye kontrollert av Teknisk etat, sier Fossan.

- Vinden begynte plutselig å øke på i halv tre-tiden.

- Deler av taket er blåst ned. Ingen av beboerne er skadet, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til VG Nett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik så det ut ved Holmen i Risør i dag. (Foto: Ellen Slinning)Slik så det ut ved Holmen i Risør i dag. (Foto: Ellen Slinning)

Meteorologisk institutt meldte om ekstremvær for kysten av Sør- og Østlandet da stormen Tuva feide innover landet torsdag. Det betyr full storm enkelte steder, med vindkast på 25 meter per sekund.

Se animasjon av Tuva
(oppdatert av Meteorologisk institutt torsdag klokken 16).

Mest intense
Stormen rammet først kysten av Vest-Agder, før den nådde Østfold mot ettermiddagen. Stormen var ventet å være på sitt mest intense omkring klokken 16.

Les mer om ekstremværet på Meteorologisk institutt sine hjemmesider.

I Sør-Norge var det også kraftig nedbør.

Ifølge NTB skal skadene i forbindelse med uværet være begrenset.

Ber bilister holde seg hjemme

– Trykket på telefonen er enormt. Bare i løpet av en time har vi fått inn 40 meldinger, sier operasjonsleder Åge Haakonsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Mange trær har falt over gater og veier over hele fylket. Folk har mistet strømmen, og i tillegg er flere ferjer innstilt.

– Vi ber alle som ikke trenger å dra ut på veien om å holde seg hjemme. Først og fremst er det fare for personskader, men det er også store forsinkelser fordi det er mye som må ryddes opp, sier Haakonsen.

Vegvesenet, politipatruljer, energiselskaper og brannvesenet arbeider med oppryddingen.(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus