Meny

Kraftig nedgang på Oslo Børs

Kraftig nedgang på Oslo Børs

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs falt torsdag med 3,4 prosent til 393,3 poeng. Igjen er det dårlige tall fra USA som er årsaken til den kraftige tilbakegangen.

Oslo (NTB-Øyvind Torvund):En kort periode torsdag ettermiddag gikk hovedindeksen ned over 4 prosent, men tallene bedret seg noe like før stengetid.

– Frykt i markedet

– Nedgangen bekrefter at det nå er stor frykt i markedet. Den kraftige nedgangen i ettermiddag kommer trolig etter dårlige tall fra USA. Der ble det blant annet kjent at det er flere nye arbeidsledige enn det som var ventet, og det reagerte markedet umiddelbart negativt på, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs.

Allerede kort tid etter åpningen falt hovedindeksen under 400 poeng. Den amerikanske sentralbanken kuttet onsdag styringsrenten med 0,5 prosentpoeng, men heller ikke dette var nok til å stagge den nervøse stemningen. Uroen fortsatte i det internasjonale markedet torsdag.

– Men vi ser fremdeles at Oslo Børs faller noe mer enn de andre europeiske børsene, og det er vanskelig å si hvorfor dette skjer, sier Olsen.

Mange tapere

Blant de store taperne torsdag var oljeselskapet CanArgo Energy, som sank med nesten 14 prosent. Årsaken var meldinger om problemer med en oljebrønn i Georgia.

Det ble også en svart dag for seismikkselskapet Petroleum Geo-Services, som gikk ned over 13 prosent etter å ha sendt ut resultatvarsel. Også de store selskapene falt torsdag. StatoilHydro falt 3,4 prosent, mens Norsk Hydro falt 1,4 prosent.

– Det blir veldig spennende å se hva som skjer videre nå. Hvordan Oslo Børs utvikler seg den kommende tiden er veldig avhengig av resultatene som selskapene kommer med i disse dager, sier Olsen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus