Meny

Politiet holder ikke mål

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet oppnådde en oppklaringsprosent for forbrytelser på 36,5 prosent i 2007 og klarte dermed ikke å nå regjeringens mål på 38 prosent på landsbasis.

Dette går fram av en oversikt Riksadvokaten nylig har sendt til Justisdepartementet om straffesaksbehandlingen i politiet i 2007.

Det er særlig den lave oppklaringsprosenten i Oslo politidistrikt – 20,8 prosent, og en nedgang på 1,1 prosentpoeng – som medførte at politiet ikke klarte å nå det målet som regjeringen fastsatte i 2006. For landet som helhet utenfor Oslo økte oppklaringsprosenten med 0,3 prosentpoeng til 41,2 prosent fra 2006 til 2007.

«Planmessige tiltak – ikke minst mot gjengangere – bør iverksettes for å bedre oppklaringsprosenten», skriver Riksadvokaten i en kommentar til tallene.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch roser politimestrene fordi de fleste politidistriktene har en saksbehandlingstid for oppklarte forbrytelser «godt innenfor målet på 120 dager for landet som helhet»
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus