Nå får de krisehjelp

<p>Hundrevis av mennesker har omringet en politibil ved en utstillingshall i byen Guangzhou der de er innkvartert mens de venter på at togene skal begynne å gå igjen. Kinesiske myndigheter sender nå ut psykologer for å trøste fortvilte reisende.</p>
Hundrevis av mennesker har omringet en politibil ved en utstillingshall i byen Guangzhou der de er innkvartert mens de venter på at togene skal begynne å gå igjen. Kinesiske myndigheter sender nå ut psykologer for å trøste fortvilte reisende.

Kinesere som har tilbrakt flere dager på overfylte togstasjoner, får nå hjelp av psykologer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftig snøvær har denne uka ført til en overveldende kraft- og transportkrise i Kina. Hundretusener av mennesker som er på vei hjem for å feire nyttår, kommer ingen vei og har måttet overnatte på iskalde togstasjoner sammen med tusenvis av andre.

I byen Hangzhou i Zhejiang-provinsen har myndighetene sendt ut 16 psykologer for å roe ned de fortvilte passasjerene.

– Tretthet og angst kan føre til svikt i immunsystemet og resultere i psykologiske problemer, sier Zhao Guoqiu, en av psykologene. Han forsøker å få folk til å slutte å gråte og i stedet finne andre måter å komme seg hjem på.

En av passasjerene sier han føler seg lettet etter en prat med psykologen.

– Etter å ha ventet i flere netter på den kalde stasjonen, var jeg på nippet til å bryte sammen, sier Chen Wendou.

I byen Guangzhou ventet så mange som 800.000 mennesker på transport onsdag kveld. Om lag 200.000 av dem er ventet å komme med 98 tog som ifølge planen skal settes i drift torsdag.

Om lag 500.000 arbeidere fra andre steder i Kina, vil måtte bli i byen i løpet av nyttårsfeiringen fordi det ikke finnes kapasitet til å få dem hjem til høytide

Personvernpolicy