Meny

Nye rettsrunder for kontreadmiral Karlsvik

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik må slåss for stillingen sin i to rettssaker de nærmeste månedene.
Dette er saken
* Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik møter fredag i Gulating lagmannsrett tiltalt for å ha belastet Forsvaret med private reiseregninger mens han var sjef for Sjøforsvarets skoler i Bergen.
* Karlsvik ble frifunnet på alle punkter for de samme anklagene da Bergen tingrett behandlet saken i fjor høst.
* I desember i fjor gjennomførte Økokrim razzia hos en rekke forsvarstopper i forbindelse med korrupsjonssaken mot Siemens. Karlsvik og en rekke andre offiserer og embetsmenn i høye stillinger er siktet i denne saken.
* Saken mot Karlsvik startet da han ble permittert fra sin stilling som sjef for Fellesstaben i Forsvaret 11. november 2005.
* 30. juni 2006 vedtok regjeringen i statsråd å avsette Karlsvik. Avskjeden er ikke gyldig før det foreligger en rettskraftig dom.
* Forsvaret mener kontreadmiralen har brukt 800.000 kroner urettmessig til reiser, middager osv. Tiltalen i straffesaken omfatter bare reiseregninger for 63.000 kroner av dette beløpet.
* Regjeringsadvokaten forbereder en sivil sak med krav om tilbakebetaling av 800.000 kroner. Denne saken er berammet til 7. april. Det er satt av to måneder til saken. (©NTB)

Den permitterte admiralen ble i mai i fjor frifunnet for tiltalen om at han hadde misbrukt Forsvarets penger til reiser og representasjon. Men frifinnelsen ble anket, og fredag starter ankesaken i Gulating lagmannsrett.

Forsvarsdepartementet har i tillegg stevnet Karlsvik i en sivil sak med krav om tilbakebetaling av 800.000 kroner. Både i straffesaken og sivilsaken vil det bli lagt ned påstand om at Karlsvik fradømmes stillingen sin i Forsvaret.

Karlsvik ble før jul også siktet i korrupsjonssaken som Økokrim etterforsker i forbindelse med Dalseide-rapporten.

Karlsvik var sjef for fellesstaben i Forsvarsstaben da han brått ble permittert 11. november 2005.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus