Nye rettsrunder for kontreadmiral Karlsvik

Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik må slåss for stillingen sin i to rettssaker de nærmeste månedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er saken
* Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik møter fredag i Gulating lagmannsrett tiltalt for å ha belastet Forsvaret med private reiseregninger mens han var sjef for Sjøforsvarets skoler i Bergen.
* Karlsvik ble frifunnet på alle punkter for de samme anklagene da Bergen tingrett behandlet saken i fjor høst.
* I desember i fjor gjennomførte Økokrim razzia hos en rekke forsvarstopper i forbindelse med korrupsjonssaken mot Siemens. Karlsvik og en rekke andre offiserer og embetsmenn i høye stillinger er siktet i denne saken.
* Saken mot Karlsvik startet da han ble permittert fra sin stilling som sjef for Fellesstaben i Forsvaret 11. november 2005.
* 30. juni 2006 vedtok regjeringen i statsråd å avsette Karlsvik. Avskjeden er ikke gyldig før det foreligger en rettskraftig dom.
* Forsvaret mener kontreadmiralen har brukt 800.000 kroner urettmessig til reiser, middager osv. Tiltalen i straffesaken omfatter bare reiseregninger for 63.000 kroner av dette beløpet.
* Regjeringsadvokaten forbereder en sivil sak med krav om tilbakebetaling av 800.000 kroner. Denne saken er berammet til 7. april. Det er satt av to måneder til saken. (©NTB)

Den permitterte admiralen ble i mai i fjor frifunnet for tiltalen om at han hadde misbrukt Forsvarets penger til reiser og representasjon. Men frifinnelsen ble anket, og fredag starter ankesaken i Gulating lagmannsrett.

Forsvarsdepartementet har i tillegg stevnet Karlsvik i en sivil sak med krav om tilbakebetaling av 800.000 kroner. Både i straffesaken og sivilsaken vil det bli lagt ned påstand om at Karlsvik fradømmes stillingen sin i Forsvaret.

Karlsvik ble før jul også siktet i korrupsjonssaken som Økokrim etterforsker i forbindelse med Dalseide-rapporten.

Karlsvik var sjef for fellesstaben i Forsvarsstaben da han brått ble permittert 11. november 2005.

Personvernpolicy