Meny

Fryder seg over smurfefiasko

Et hundretalls kroater malte seg blå og tok på hvite hatter for å sette verdensrekord i smurf. Men noe smurfet - og Trond-Viggo fryder seg. Foto: Scanpix / Faksimile fra Ananova.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smurfehater Trond-Viggo Torgersen fryder seg over et kroatisk rekordforsøk som endte opp som ren fiasko.

Til sammen 395 personer i kroatiske Komin kledde seg nylig ut som de små og blå trollene for å sette verdensrekord i antall smurfer samlet på samme sted.

- Det er viktig å velge riktig aktivitet og gjøre grundig research dersom man absolutt må sette verdensrekord, sier Trond-Viggo Torgersen. Foto: Scanpix.- Det er viktig å velge riktig aktivitet og gjøre grundig research dersom man absolutt må sette verdensrekord, sier Trond-Viggo Torgersen. Foto: Scanpix.

Men da arrangørene kontaktet Guinness for å få registrert det de trodde måtte være verdensrekord, fikk de seg en lei overraskelse.

De kroatiske «smurfene» ble fortalt at de dessverre var for sent ute for noen verdensrekord. En gjeng smurfeentusiaster i Warwick hadde allerede i juli i fjor fått 451 personer til å ikle seg smurfedrakt.

Dermed var kroaterne i realiteten slått allerede før de begynte.

- Vi leste på internett at 290 amerikanere hadde tatt verdensrekorden, og bestemte oss for å slå denne, forteller en talsmann for smurfegjengen i Kroatia, som ifølge nyhetstjenesten Ananova også hadde sørget for å få både tv, radio og aviser til å møte opp for å dekke rekordforsøket.

Nå må arrangørene informere alle de fremmøtte smurfene om at verdensrekorden dessverre smurfet feil. Og ifølge talsmannen svir det ekstra at de var så nære.

- Vi kunne lett ha fått tak i flere smurfer, men vi følte oss sikre på at hundre smurfer mer enn den amerikanske rekorden skulle være nok.

Trond-Viggo fryder seg

Det mislykkede kroatiske verdensrekordforsøket har også engasjert den selverklærte smurfehateren Trond-Viggo Torgersen. Da smurfebølgen var på sitt høyeste her i Norge, kom han ut med låten 'Tramp på en smurf' hvor tittelen kort oppsummerer hvilket forhold Torgersen har til de små, blå trollene.

Han gir overfor ABC Nyheter uttrykk for å være tilfreds med at det kroatiske rekordforsøket havnet i det blå.

– En ting er å samle på frimerker, eller leke med modelltog. Noe helt annet er å kle seg ut som smurf. Frivillig. Uten alkohol. Ute blant folk. «Get yourself a life», sier han.

– Og hvis man absolutt må gjøre et forsøk på å komme i Guinness rekordbok, så må man velge riktig aktivitet og gjøre grundig research. Godt de ikke svømte over Adriaterhavet iført Smurfedrakter før de oppdaget fadesen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus