Meny

Ekstremvær i sør og øst

Ekstremvær i sør og øst

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt har utstedt ekstremværvarsel for av Sør- og Østlandet. Full storm er ventet for Sør- og Østlandet fra torsdag formiddag og utover.

Stormen Tuva var fremdeles i Nordsjøen da ABC Nyheter snakket med Meteorologisk institutt klokken 09.27.

- I løpet av noen timer vil den komme innover Sørlandskysten, og siden bre seg østover utover ettermiddagen, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen til ABC Nyheter.

Les mer om været på ABC Nyheter

Full storm

Ekstremvarselet gjelder kysten av Agderfylkene, Telemark, Vestfold og Østfold. For at Meteorologisk institutt skal utstede et slikt varsel må de regne med full storm (25 meter per sekund). Stormen er ventet å nå Sørlandet torsdag formiddag, og Østlandet fra 14-tiden og utover.

- Det er sjelden med slike varsel på denne strekningen. Folk bør sjekke fortøyninger, og hvis man har ting løst i hagene bør det festes godt eller tas inn, sier Bentsen.

Ni år

Det er første gang på ni år at et ekstremværvarsel har blitt utstedt for Østlandet.

- Langs kysten vil nok alle få mye vind i området som rammes, sønnavinden tar godt over hele strekningen, sier Bentsen.

- Vil man merke det i Oslo?
- Det vil blåse litt mer enn normalt, kanskje en liten kuling.

Åtte meter

I Skagerrak kan det komme opp mot åtte meter høye bølger, nærmere kysten i Vestfold og Østfold er det ventet bølgehøyder opp mot fem meter.

- Det vil også komme regn på kysten, litt sludd og snø lenger inn i landet, sier Bentsen.

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat er det ventet relativt store nedbørsmengder i løpet av torsdag og fredag. Vest-Agder er ventet å få de største nedbørsmengdene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus