Meny

Beklager «Guds hånd»

Beklager «Guds hånd»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diego Maradona ber i avisen The Sun om unnskyldning for bruken av «Guds hånd» i kvartfinalen i VM mot England i 1986.

Argentina slo England 2-1 den gangen og Maradona scoret begge målene. Han sier i intervju med den britiske avisen at dersom han kunne gå tilbake og forandre historien, så ville han gjort det.

Den første scoringen i 1986 ble godkjent av dommeren som en heading forbi England-keeper Peter Shilton, men TV-bildene viste at Maradona brukte hånden. Det så aldri dommeren.

– Jo, jeg skulle gjerne ha gått tilbake og forandret historien. Det er ikke mulig, og Argentina vant VM den gangen. Samtidig viste jeg at jeg var verdens beste spiller. Derfor må vi alle bare gå videre og legge denne hendelsen bak oss, sier Maradona.

I England raste de aller fleste mot Maradona etter handsen som førte til scoringen, og det ble ikke bedre da han etter kampen påsto at målet kom som et resultat av «Guds hånd».

I intervju med The Sun sier også Maradona at dersom han ikke hadde brukt kokain og fått rusproblemer, ville det aldri vært noen diskusjon om hvem som er den beste fotballspilleren i verden gjennom alle tider.

– Pelé ville ikke ha nådd opp, for alle ville sagt det var meg, sier Maradona selvsikkert. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus