Meny

Truet med å drepe brøytebilsjåfør

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En illsint bilist slo løs på en brøytebilsjåfør og truet med å drepe ham for manglende strøing. Da overfallsmannen litt senere fikk vite at han var blitt politianmeldt, overfalt og drapstruet han en a

– Han ga meg noen kraftige slag og forlangte at jeg skulle ta på meg skylda for at veien ikke var strødd. Da hadde jeg kjørt hele dagen og kvelden, sier Knut Fredrik Sæther (26) til Adresseavisen. Sæther var det første av ofrene til den aggressive bilisten i Levanger sist fredag.

Både han og kollegaen er ansatt i firmaet Herbjørn Kolstad AS. De kjørte begge med sine traktorer på oppdrag for Mesta da de ble angrepet på to forskjellige steder fredag kveld.

Knut Fredrik Sæther var i ferd med å strø fylkesvei 108 mellom Åsen og Markabygda da han etter å ha kjørt en stund så en mann i veibanen. Mannen hadde nettopp kjørt bilen sin i grøfta på det svært glatte føret.

– Han stoppet meg, rev opp døra og slo meg før jeg rakk noe som helst. Han skulle først ha meg til å bekrefte at skadene på bilen var min skyld og at vi skulle betale fordi jeg ikke hadde kommet før. Jeg ble veldig redd, forteller 26-åringen.

Han ringte sin overordnede som valgte å anmelde saken til politiet. Da den illsinte bilisten fikk nyss om at han var anmeldt kokte det over for ham. Mannen kjørte av gårde og gikk til angrep på en kollega av Sæther som jobbet med veiene i Finne i Skogn.

– Det samme skjedde igjen. Han ble også fysisk stanset, slått og truet på livet hvis han ikke fortalte hvor jeg befant meg. Han skulle tydeligvis hevne at vi hadde anmeldt ham tidligere på kvelden. Det ble så ille til slutt at kollegaen min måtte ha politihjelp for å komme seg videre, forteller Sæther som vurderer å slutte i bransjen hvis han skal risikere å bli slått ned og drapstruet på jobb
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus