Meny

Mener voldtatt kvinne kan skylde seg selv

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne skal ha blitt tvunget til å spyle seg i en vaskehall før hun ble voldtatt og ranet av en pirattaxisjåfør. Forsikringsselskapet mener kvinnen selv har det meste av skylden for voldtekten og r

Den 41 år gamle kvinnen søkte Europeiske Reiseforsikring om å få erstattet en mobiltelefon og et mindre pengebeløp som den antatte overgrepsmannen skal ha stjålet fra henne etter overfallet i september i fjor. Til sammen dreide det seg om rundt 8.000 kroner. Men istedenfor forståelse og erstatning fikk kvinnen beskjed om at hun hadde opptrådt så uaktsomt ved å sette seg inn i en pirattaxi, at hun hadde utsatt seg selv og sine eiendeler for en betydelig risiko, skriver VG.

Kvinnens forsvarer, advokat Heidi Ysen, sier til avisen at det etter hennes syn ikke er grunnlag for å kalle kvinnens oppførsel som grovt uaktsom.

Europeiske beklager nå at formuleringene i brevet kan ha føltes krenkende, men står fortsatt ved innholdet. Forsikringsselskapet har tilbudt å betale halvparten av beløpet kvinnen ba om.

Etterforskningen av saken pågår og en mann er siktet for gjerninger som er likestilt med voldtekt i straffeloven. Mannen erkjenner ikke straffskyld. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus