Musikklegender til by:Larm-seminar

Musikklegender til by:Larm-seminar
Musikklegender til by:Larm-seminar

I dag ble det endelige seminarprogrammet til by:Larm offentliggjort. Blant foredragsholderne finner vi legendariske skikkelser fra Joy Division og Dead Kennedys.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bassisten Peter Hook (t.h.) fra legendariske Joy Division og New Order kommer til by:LarmBassisten Peter Hook (t.h.) fra legendariske Joy Division og New Order kommer til by:Larm

Under seminardelen av by:Larm Oslo 2008 vil det på dagtid være godt over 50 forskjellige seminarer fordelt på ulike områder innen musikk og kultur. Blant foredragsholdere finner vi Peter Hook, den genierklærte bassisten fra Joy Division og New Order, samt Jello Biafra, tidligere frontmann i det legendariske punkbandet Dead Kennedys.

- Jello Biafra er nok mest kjent som ex-vokalist i det banebrytende bandet Dead Kennedys, men har i de senere år gjort seg bemerket med sin skarpe tunge i spoken word-opptredener. Peter Hook har blitt grundig omtalt det siste året gjennom fjorårets film om Joy Division, som han var med å grunnlegge. Senere har hans bassriff blitt et kjennemerke for New Order, sier en fornøyd seminaransvarlig Marit Karlsen.

Noe for alle

På by:Larm Seminar vil det være noe for alle som brenner for og jobber med musikk. Seminarene er agendasettende i norsk musikkliv og inspirer hvert år en norsk musikkbransje som daglig møter nye og vanskeligere utfordringer.

- I årets program legger vi enda mer vekt på teknologi og utviklingen i musikkindustrien. Blant annet tar vi for oss ulike forretningsmodeller og nye og gamle utfordringer knyttet til digital distribusjon og nettbaserte infrastrukturer, sier pressetalsmann Behnam Farazollahi.

Blant øvrige foredragsholdere finner vi blant andre Kim Fowley, produsent og låtskriver som blant annet har jobbet med Led Zeppelin og Kiss, og forfatter Michael Azerrad, som har skrevet «Our Band Can Be Your Life», en bok som i avisen The Guardian er kåret til en av historiens aller beste musikkbøker.

Blant de mange temaene som settes på dagsorden under by:Larm-seminarene blir digital distribusjon av musikk ikke overraskende et hett tema, mens det også fokuseres på musikk i media, norsk musikkjournalistikk, myter, hørselskader, arrangørsamarbeid på tvers av landegrensene og hvor langt festivalene er villig til å gå for å sikre seg landsdekkende blest om arrangementene sine.

Komplett seminarprogram for by:Larm Oslo 2008 kan du lese mer om her.

by:Larm går av stabelen i Oslo i perioden 21.-23. februar. Seminarene foregår på dagtid, mens kveldene er satt av til konserter med hundrevis av artister fra inn- og utland.

Les også:
Liveprogrammet til by:Larm er komplett

34 nye artister til by:Larm

Avviser påstander om konkurs

Satser på musikkbinger

Gir 1,2 millioner til by:Larm

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy