Gir opp presidentkampen

<p>Foto: EPA / Michal Czerwonka / Scanpix.</p><p> </p>
Foto: EPA / Michal Czerwonka / Scanpix.  

Den tidligere senatoren John Edwards (D) gir opp forsøket på å bli president i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ble det kjent at demokraten gir seg. Edwards har kommet på tredjeplass i alle partinominasjoner bortsett fra én hittil i primærvalgene, melder AFP.

- Jeg bekrefter at Edwards gir seg, sier talskvinnen til Edwards' valgkampanje, Colleen Murray, til AFP.

Hun sier den tidligere senatoren, som fremstilte seg som middelklassens forsvarer i valgkampen, ville annonsere at han gir seg når han kommer til New Orleans. Det var i den samme katastroferammede byen han lanserte sitt kandidatur i slutten av 2006.

Ifølge nettstedet til Edwards' kampanje skal han holde en tale om fattigdom og arbeid i New Orleans onsdag, melder CNN.

Edwards har ligget bak de andre demokrat-kandidatene Hillary Clinton og Barack Obama i nominasjonsvalgene. Tirsdag havnet han på tredje plass i primærvalget i Florida, med 14 prosent av stemmene. Han kom også på tredjeplass ved de viktige valgene i New Hampshire og South Carolina.

En av Edwards medhjelpere sier til CNN at han ikke vil støtte verken Clinton eller Obama på det nåværende tidspunkt, men at det kan hende han vil anbefale dem for sine velgere på et senere tidspunkt.

Det ble i fjor kjent at Edwards' kone lider av brystkreft, men en annen av valgkampmedarbeiderne sier til CNN at det ikke er på grunn av kona at John Edwards gir seg.

Personvernpolicy