Meny

FEMs nye damer

Øverst fra venstre: Kjersti Løken Stavrum, Birgitte Lund Nakken, Mina, Karita Bekkemellem, Martine Aurdal, Heidi Nordby Lunde, Eli Hagen, Kari Simonsen. (FOTO: Scanpix/FEM)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martine Aurdal kritiserte TV-kanalen FEM kraftig da den ble lansert. Nå blir hun programlederne i kvinnekanalen sammen med blant annet Karit Bekkemellem og Mina.

Aurdal er en av flere profilerte kvinner som skal dele på programlederjobben. Andre kjente navn er Eli Hagen, redaktør Kjersti Løken Stavrum, den tidligere P3-programlederen Mina Hadjian og tidligere barne- og familieminister Karita Bekkemellem. Også ABC Nyheters debattredaktør Heidi Nordby Lunde inngår i den fargerike stallen.

- Jeg synes de har fått til en spennende sammensetning av kvinner som har noe å bidra med i samfunnsdebatten. Så dette hadde jeg lyst til. Personlig synes jeg også det skal bli artig å være med på å lage TV, sier Aurdal, som snart forlater redaktørjobben i Ny Tid.

Vil lære mer om TV

Også Kjersti Løken Stavrum, redaktør i A-magasinet, lot seg friste av TV-mediet.

- Det er en kombinasjon av at jeg har vært gjest i ganske mange sammenhenger nå, og så at jeg kunne lære mer om TV. Få innblikk i produksjonen av et sånt program. Dessuten lot det seg praktisk gjøre ved at det er avvikling på ettermiddagen, slik at det var mulig å gjøre det ved siden av jobben, sier hun.

- Jeg håper, siden dette er noe jeg gjør ved siden av en annen jobb, at det blir morsomt rett og slett, sier Stavrum.

Studio 5, som går på lufta første gang 25. februar, vil bli sendt direkte fra Parkteatret i Oslo. Det vil gå fire ganger i uka. Fire av kvinnene vil lede programmet etter tur. En eller to gjester vil bli invitert hver gang. Her vil altså gjestene bli i mindretall.

Det nye ligger først og fremst i at det er fire profilerte kvinner som leder programmene, ifølge informasjonsansvarlig i FEM, Vivi R. Trøsvik. Hun forteller at kanalen har jobbet lenge med å finne fram til de rette.

- Det har handlet om å finne fram til profilerte kvinner som har sine meningers mot, som tør å være annerledes. Og som kan bidra til å lage debattprogram som er annerledes enn det som tilbys i Norge i dag, sier Trøsvik.

Skal vise fram kanalen

Hun legger ikke skjul på at programmet er et forsøk på å gjøre den nye kanalen mer synlig.

- Studio 5 skal bidra til å sette kanal FEM ytterligere på kartet, sier hun og legger til at dette er hovedgrunnen til at Studio 5 ikke lanseres på moderkanalen TV Norge.

- Så programmet skal få opp seertallene?

- Ja, at vi blir tydeligere i det norske mediemarkedet.

Temaene for de enkelte programmene er ennå ikke klare. Men tanken er å være så aktuelle som mulig, forteller Trøsvik.

- Noen temaer vil være seriøse. Men vi vil selvfølgelig også ha andre, mer kjendisrelaterte, ting, sier hun.

- Her skal det være stor takhøyde.

- Ble du overrasket over at såpass «seriøse» samfunnsaktører som Kjersti Løken Stavrum og Martine Aurdal takket ja til å være med?

- Overrasket er vel ikke akkurat det rette ordet. Vi synes først og fremst at det var veldig hyggelig at de sa ja. Vi er stolte av at vi har fått med alle dem som inngår i panelet. Når det gjelder Martine er det litt morsomt at hun har vært blant de kritiske røstene til FEMs kanalkonsept. Da synes vi det er veldig hyggelig å få henne med på laget og at hun vil bidra til å få til det løftet som vi håper dette blir, sier Trøsvik.

Dristig av Bekkemellem

Selv ble Aurdal fristet av at dette er en ny type debattprogram.

- Jeg tror at vi kan være med på å utvikle debattformen og samtidig lage et godt program, sier hun.

Hun medgir at de er svært forskjellige, de som skal fronte kanalens nye flaggskip.

- Men det vi har felles er at vi ikke er redd for å si hva vi mener. Jeg har et godt inntrykk av alle som skal være med, sier Aurdal, som synes det er både morsomt og dristig av Karita Bekkemellem å prøve seg på dette.

- Jeg tror det skal bli morsomt å jobbe med Mina (Hadjian) også. Jeg tror at vi som er i «poolen» skal få en alreit kjemi sammen. Jeg pleier å si at jeg liker bedre å snakke med folk som er dundrende uenig med meg enn folk som ikke mener noen ting. Og det vet jeg i hvert fall at jeg får oppfylt!

Også Kjersti Løken Stavrum er spent.

- Noen av de andre kjenner jeg fra før, men de fleste kjenner jeg ikke. Så jeg regner med at jeg blir kjent med noen nye folk. Og det er jo bra!

Mona Vaagan er frilanser og har skrevet denne artikkelen på oppdrag fra ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus