Meny

U2-manager vil ha betalt av datagigantene

U2-manager vil ha betalt av datagigantene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

U2s manager Paul McGuiness gikk mandag hardt ut mot direktørene hos verdens største dataselskaper, Microsoft og Apple. Han ønsker at de skal bidra mer i kampen mot piratkopiering av musikk.

Indirekte mener kanskje McGuiness at Bono og kompani tjener for lite, for på MIDEM-messen i Cannes gikk han mandag denne uken ut mot datagründerne Bill Gates i Microsoft og Steve Jobs i Apple. U2 er et av ytterst få band som har fått designet sin egen iPod, og på den måten samarbeidet direkte med sistnevnte selskap.

Han krever ifølge The Guardian at begge selskapene, samt at bredbåndsselskaper og andre leverandører av Internett-tjenester, skal kunne stenge linjene til kunder som laster ned musikk ulovlig.

- Som å annonsere for stjålne biler

Han sammenligner datagigantenes metoder med blader og magasiner som annonserer for stjålne biler, ivaretar betalingsoverføringen, og til slutt sørger for at varene blir levert til kunden.

- De må ta ansvar for å beskytte den musikken de distribuerer, og de må inngå kontrakter om å dele sine enorme inntekter med de som eier og skaper innhold, sa McGuiness i Cannes.

Han trekker videre sammenligninger med at dersom kundene ikke betaler bredbåndsleverandøren sin for abonnementet sitt, så blir de automatisk utestengt fra nettet.

- Likevel hevder nettilbyderne at de ikke kan gjøre noe med situasjonen. Problemet med dagens metoder er at det ikke finnes klare rammer og at pengene ikke når frem til artistene, understreker han.


Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus