Meny

Polsk mann lei av å være død

Polske Piotr Kucy kjemper en intens kamp mot myndighetene i Polen etter feilaktig å ha blitt registrert som død. Kampen har så langt vært dødfødt. Her holder han fram bekreftelsen på at han er død. Foto: tvn24.pl.
 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 38 år gammel polakk kjemper en beinhard kamp mot polske myndigheter for å få livet sitt tilbake.

I august fjor ble Piotr Kucy feilaktig identifisert som død, etter at polske myndigheter registrerte gal mann i en drukningsulykke.

Men 38-åringen fra Polkowice sør i Polen, var verken død eller druknet - han dukket nemlig opp igjen fra en litt lang fisketur noen dager etter sin egen begravelse.

Det var likevel ikke nok for myndighetene i Polen, som nekter å erkjenne fakta og fortsatt har registrert den høyst levende mannen som død i offisielle protokoller.

Dermed får Piotr Kucy verken arbeidet eller utbetalt stønad.

På den positive siden slipper han også å betale skatt.

- Nå er vi nesten ferdig med januar, og ifølge papirene er jeg fortsatt død, forteller Kucy til den polske avisen Gazeta Wyborcza. Kucy har kjempet i flere måneder for å overbevise myndighetene om at det ikke er han som ligger i kista. Familien hans støtter ham i kampen.

- Det hele føles som en vits, sier han.

Men ifølge samme avis er myndighetene fortsatt like steile. En kvinnelig ansatt i folkeregisteret som Gazeta Wyborcza har vært i kontakt med framholder at Piotr Kucy ikke lenger eksisterer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus