Polsk mann lei av å være død

Polske Piotr Kucy kjemper en intens kamp mot myndighetene i Polen etter feilaktig å ha blitt registrert som død. Kampen har så langt vært dødfødt. Her holder han fram bekreftelsen på at han er død. Foto: tvn24.pl.<br><p> </p>
Polske Piotr Kucy kjemper en intens kamp mot myndighetene i Polen etter feilaktig å ha blitt registrert som død. Kampen har så langt vært dødfødt. Her holder han fram bekreftelsen på at han er død. Foto: tvn24.pl.
 

En 38 år gammel polakk kjemper en beinhard kamp mot polske myndigheter for å få livet sitt tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I august fjor ble Piotr Kucy feilaktig identifisert som død, etter at polske myndigheter registrerte gal mann i en drukningsulykke.

Men 38-åringen fra Polkowice sør i Polen, var verken død eller druknet - han dukket nemlig opp igjen fra en litt lang fisketur noen dager etter sin egen begravelse.

Det var likevel ikke nok for myndighetene i Polen, som nekter å erkjenne fakta og fortsatt har registrert den høyst levende mannen som død i offisielle protokoller.

Dermed får Piotr Kucy verken arbeidet eller utbetalt stønad.

På den positive siden slipper han også å betale skatt.

- Nå er vi nesten ferdig med januar, og ifølge papirene er jeg fortsatt død, forteller Kucy til den polske avisen Gazeta Wyborcza. Kucy har kjempet i flere måneder for å overbevise myndighetene om at det ikke er han som ligger i kista. Familien hans støtter ham i kampen.

- Det hele føles som en vits, sier han.

Men ifølge samme avis er myndighetene fortsatt like steile. En kvinnelig ansatt i folkeregisteret som Gazeta Wyborcza har vært i kontakt med framholder at Piotr Kucy ikke lenger eksisterer.

Personvernpolicy