Meny

- Forventningskrise hos kommunene

- Forventningskrise hos kommunene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Jensen mener regjeringen lover for mye. Jens Stoltenberg svarer med å love enda mer.

- Denne regjeringen har lovet på vegne av landets kommuner, men sannheten er at innbyggerne opplever at det går motsatt vei. Da skapes det en forventningskrise i forhold til den virkelige kommuneøkonomien, sa Frp-formann Siv Jensen under spørretimen i Stortinget.

Løfter

Jensen ramset opp eldreomsorg, skole, barnehage, idrett og kultur som områder der hun mener regjeringen har lovet mer enn de har gitt. Hun ba også statsminister Jens Stoltenberg (Ap) om å være realistisk og ikke gi noen festtale.

Og Stoltenberg innrømmet at alle løftene ikke er innfridd, men mener det er viktig å skille mellom om det har blitt en bedring og om målet er nådd.

- Det er mye som er bedre nå enn for få år siden da Siv Jensen støttet regjeringen Bondeviks opplegg, men det betyr ikke at alt der bra og at vi er i mål på alle områder, sa Stoltenberg.

Kommuneopprør i Sp

I Nationen i dag krever 13 av 19 fylkesledere i Senterpartiet at regjeringen øker overføringene til kommunene i revidert nasjonalbudsjett til våren. De vil ha minst to milliarder som kompensasjon for lønns- og prisvekst.

- De skal få mer enn en kompensasjon, de skal få en vekst, lovet Stoltenberg etterpå.

Han pekte også på at de har oppfylt løftene de kom med.

- Vi lovde 10 000 nye årsverk innen helse, allerede har vi 7000. Vi lovde full barnehagedekning, allerede har vi 98,4 prosent og 25 000 flere plasser. I gjennomsnitt går også norske kommuner nå med et overskudd, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus