Vålerenga støttes av rival

Vålerenga støttes av rival
Vålerenga støttes av rival

«Shampo»-straffen har satt sinnene i kok hos VIF Hockey. Men nå får klubben uventet støtte – Ville nok gjort det samme, sier Storhamar-sjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har stormet rundt VIF Hockey, treneren Espen «Shampo» Knutsen og ikke minst klubbdirektør Jan Tore Kjær, den siste tiden.

Klubben har gått knallhardt ut og kritisert forbundet etter straffen Shampo fikk etter flaskekastingen i Askerhallen for snart to uker siden.

Nå støttes klubben av liga-rivalen Storhamar i saken.

- Slik jeg oppfatter denne saken så er det helt klart gjort en feil fra forbundets side. Jeg støtter Vålerenga i denne saken hvor straffeutmålingen er tema, sier leder av sportslig utvalg i Storhamar, Carl Oscar Bøe Andersen, til ABC Nyheter.

Ville gjort det samme

Han mener denne saken handler om så mye mer enn en flaske som ble kastet på isen for snart fjorten dager siden.

- Jeg vil ikke under noen omstendighet forsvare det Espen gjorde mot Frisk. Det er - og var - feil og kan ikke forsvares. Men dette går mer på hvordan vil slike saker løst i fremtiden og hvordan forbundet valgte å løse saken.

- Jeg vil ikke se bort i fra at dersom dette hadde skjedd med oss så ville vi reagert på akkurat samme måte som det Vålerenga gjør nå.

Og fortsetter:

- Noe av det som jeg mener er gjort feil, og her har Vålerenga helt rett, er at forbundet ikke kan gå tilbake på den straffen som først ble gitt til Shampo. Det skal bli spennende å se hva som skjer, sier Andersen.

Blir diskusjon

Stavanger Oilers skjønner det er frustrerende for Vålerenga at de får sin trener utestengt, men ønsker ikke konkret å si noe om saken. Pål Haukali Higson, sportslig leder i klubben, mener det er generelt er for mye støy rundt disiplinærutvalget i hockeyen i Norge.

- Akkurat hva Vålerenga har gjort i saken er og blir opp til dem, men jeg skjønner at det er frustrerende for Vålerenga å miste treneren i tre kamper. Det er første året hvor det er et disiplinærutvalg og det er i dag retningslinjer for hvordan ting skal være. Vi må i fellesskap finne ut hvordan dette kan løses bedre i fremtiden slik at vi slipper saker som dette i etterkant av en sak, sier Higson.

Han tror saken ikke er død etter at boten er betalt og de tre kampene i karaneten er sonet ferdig.

- Dette handler i første rekke om prosedyrer for ishockeyen. Hvordan slike saker håndteres i fremtiden vil være svært viktig, og noe som må tas nøye opp etter sesongen.

- Vi må i fellesskap finne rutiner for slike saker. Et viktig spørsmål vil være for eksempel hvordan skal disiplinærutvalget dømme i slike saker, sier Higson videre.

Glad for støtte

Jan Tore Kjær i Vålerenga er glad for at andre klubber langt på vei støtter Oslo-klubbens protester.

- Det er klart det er hyggelig å høre at vi får støtte fra kanskje uventet hold, men det sier mye om saken, sier Kjær.

- Mye har blitt sagt fra vår side, men det viser vel kanskje at vi ikke har så hakkende feil når andre klubber mener vi har retten på vår side og at vi, etter vår mening, har en god sak.

Kjær sier de ikke har gått til det skritt å søke støtte hos andre klubber.

- Nei, vi har ikke vært i noe kontakt med andre klubber om dette. Men at de nå står frem og viser sympati overfor oss, er selvfølgelig positivt, sier Hockey-Engas direktør til ABC Nyheter.

Personvernpolicy