Meny

Teddybjørn førte til evakuering

Foto: Forsvarets mediesenter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyplassen i Bardufoss ble onsdag formiddag evakuert etter funn av en mystisk pakke. Pakken viste seg etter hvert å inneholde en bamse.

Både den sivile og militære flyplassen på Bardufoss var tidligere i dag evakuert etter funn av en pakke med ukjent innhold. Da ABC Nyheter snakket med lufthavnsjef Martin Berntzen avviste han at det var noe dramatikk forbundet med funnet.

De første meldingene om at det var kommet inn en bombetrussel mot flyplassen medførte dermed ikke riktighet.

- Det som har skjedd er at vi har hatt besøk av et engelsk team i forbindelse med en militærøvelse. Og da teamet dro tilbake, ble det sendt en pakke til en av de engelske offiserene som var med på øvelsen. Vennene hans ville ettersende pakken til ham, men kunne ikke gjøre rede for innholdet, fortalte lufthavnsjef Martin Berntzen til ABC Nyheter ved 12-tiden onsdag formiddag.

- Så det er ingen dramatikk forbundet med dette funnet?

- Nei, overhodet ikke. Vi må bare følge en prosedyre når vi ikke kjenner innholdet, forteller lufthavnsjefen - som informerer om at politiet er varslet og at terminalen er evakuert uten noen form for dramatikk.

– Nå venter vi bare på at det skal komme en ekspert og forsikre seg om at pakken ikke inneholder noe farlig. Du kan nesten si at det er full pakke her, avslutter Berntzen.

Klokken 12.45 ble det avklart at pakken var ufarlig. Da hadde bombeeksperter ankommet flyplassen og åpnet pakken. Pakken viste seg å innholde en teddybjørn.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus