Elektronisk symfonimester til Oslo

Elektronisk symfonimester til Oslo
Elektronisk symfonimester til Oslo

Han står oppført i Guinness rekordbok for å ha dratt 2,5 millioner mennesker til én konsert. Lørdag 12. april spiller Jean-Michel Jarre for betraktelig færre i Oslo Konserthus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Albumet fra 1976Albumet fra 1976

«Oxygene» blir ofte omtalt som en av de viktigste og mest innflytelsesrike elektroniske plateutgivelsene noensinne. Både denne og «Equinoxe» fra 1978 har begge inspirert talløse musikere og artister til å utforske elektroniske virkemidler i musikken.

I 1997 kom «Oxygene 7-13», del to av det opprinnelige verket, og i fjor kom en oppgradert nyinnspilling av originalen; «Oxygene (New Master Recording)», inkludert både studio- og konsertopptak, samt DVD med 3D-effekter både lyd- og bildemessig.

Spilt for enorme folkemengder

Jarre er også kjent for sine mange spektakulære konserter opp gjennom årene. Han har vært i Guinness rekordbok flere ganger, første gang da han i 1979 holdt en utendørskonsert i Paris som trakk én million publikummere. To år senere var han den første vestlige artisten som fikk tillatelse til å holde konsert i det kommunistiske Kina, og i 1990 slo han sin egen rekord ved å fremføre en utendørs lyskonsert for 2,5 millioner mennesker i Paris.

I Oslo Konserthus skal Jarre, sammen med tre medmusikere fremføre «Oxygene» note for note, uten bruk av elektronisk sequensing. Dette blir en gylden anledning til å se en av verdens største elektroniske artister i en langt mer intim setting enn det som tidligere har vært mulig.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy