En av ti mindreårige slanker seg

Hele 46.000 barn mellom 8 og 15 år har slanket seg, viser en undersøkelse fra Synovate MMI.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen som er gjort for opplysningskontoret for meieriprodukter viser at nesten 6 prosent av barna i denne aldersgruppen har slanket seg flere ganger, skriver VG. 94.000 barn og unge har familiemedlemmer som slanker seg, viser undersøkelsen.

Klinisk ernæringsfysiolog ved Ullevål universitetssykehus, Magnhild Louise Pollestad, sier til avisen at tallet er høyt. Helsesøster Anna Olufsson ved Haugerud ungdomsskole i Oslo er imidlertid ikke overrasket.

– Det er rart det ikke er flere, sier Olufsson, som mener slanketanker hos barn er en naturlig følge av å leve i et svært kroppsfiksert samfunn. (©NTB)

Personvernpolicy