Razzia hos Veritas

Inspektører fra europeiske konkurransemyndigheter gjennomførte tirsdag en uanmeldt inspeksjon på hovedkontoret til Det Norske Veritas på Høvik i Bærum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høvik (NTB): Det er EFTAs kontrollorgan ESA som står bak inspeksjonen. Bakgrunnen for at inspektørene slo til, var påstander om et mulig prissamarbeid som kan ha hindret konkurranse, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Vi er ikke bekymret og samarbeider fullt ut med inspeksjonsteamet fra ESA, sier informasjonsdirektør Tore Høifødt i Veritas til na24.no.

Høifødt setter pris på kontrollen.

- Det er bra at slike inspeksjoner holdes, slik at det sørges for at konkurransevilkår etterleves. Vi kjenner ikke helt til grunnlaget og bakgrunnsmaterialet for inspeksjonen, så vi kan ikke spekulere på hva konsekvensene vil være om ESA finner noe, sier Høifødt.

Parallelt med inspeksjonene i Norge har inspektørene også slått til flere andre steder i Europa. Dette gjelder blant annet Germanischer Lloyd i Tyskland, Lloyds i England, Bureau Veritas og italienske Rina. (©NTB)

Personvernpolicy