Dramatisk bankran slutt i Venezuela

Flere hundre politifolk omringte tirsdag en bank i Venezuela der væpnede ranere holdt rundt 30 personer som gisler, blant dem en gravid kvinne og flere barn. Foto: Scanpix.
Flere hundre politifolk omringte tirsdag en bank i Venezuela der væpnede ranere holdt rundt 30 personer som gisler, blant dem en gravid kvinne og flere barn. Foto: Scanpix.

Ranerne som siden mandag har holdt rundt 30 gisler i Venezuela, forlot tirsdag banken sammen med fem gisler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kvinnelig gissel i bankranet i Venezuela fotografert idet hun lukker døra til banken etter å ha mottatt en pose med babymat og bleier. Bankranet pågår i Altagracia de Orituco i delstaten Guarico sentralt i Venezuela. Foto: Reuters/Scanpix.Et kvinnelig gissel i bankranet i Venezuela fotografert idet hun lukker døra til banken etter å ha mottatt en pose med babymat og bleier. Bankranet pågår i Altagracia de Orituco i delstaten Guarico sentralt i Venezuela. Foto: Reuters/Scanpix.

Caracas (NTB-Reuters-AP): Både ranere og de fem gislene forsvant i en ambulanse som kjørte bort fra stedet. På forhånd var det inngått en avtale om dette, og guvernør Eduardo Manuitt sa at ranerne ikke ville bli forfulgt.

De øvrige gislene ble etterlatt i banken og dermed satt fri.

Det var godt inn i det andre døgnet etter at de gikk til aksjon, at det skjedde en endring i situasjonen. Ranerne holdt rundt 30 gisler, og blant gislene var en gravid kvinne og flere barn.

- Hvis de dreper oss, kommer vi til å drepe en masse folk, sa en av ranerne tirsdag. Han kalte seg Jorge og hevdet å være 26 år gammel.

- Alt gikk feil, tilføyde han i et intervju med radiostasjonen Caracol i nabolandet Colombia. Han hevdet også at de helst ville komme seg unna uten å måtte såre noen.

Gisseldramaet startet mandag, da fire væpnede ranere stormet inn i en bank i Altagracia de Orituco i delstaten Guarico. Alarmen gikk, og da politiet omringet bygningen tok ranerne alle som befant seg i banken som gisler.

Flere hundre politifolk skal ha vært satt inn.

Seks av gislene ble sluppet fri i løpet av de første timene. En sikkerhetsvakt ble beskutt da han flyktet ut av lokalet, men slapp uskadd fra dramaet. (©NTB)

Personvernpolicy