Meny

- Uaktuelt å møte Taliban

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Nettavisen inviterer Taliban utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) til Afghanistan.

Oslo (NTB): - Helt uaktuelt, svarer Utenriksdepartementet.Salah Adin al-Ayoupi, som ifølge Nettavisen er Taliban-talsmann, sier at organisasjonen har diskutert forskjellige muligheter for å møte Støre til forhandlinger.

- Taliban hadde rådsmøte i Afghanistan i to dager, og vi ble enige om å si ja til å møte Støre. Vi har to forslag til hvordan et slikt møte kan finne sted. Det første er at Norge kan hente noen av Talibans ledere fra Afghanistan eller Pakistan for å ha samtaler med den norske regjeringen i Norge, sier al-Ayoupi til Nettavisen.

Al-Ayoupi påpeker at en forutsetning for et slikt møte i Norge er at regjeringen garanterer for delegasjonens sikkerhet.

- Det andre forslaget er at den norske utenriksministeren eller en norsk delegasjon reiser til Afghanistan, og vi bestemmer sted og tid for møtet, sier han.

I en e-post til Nettavisen svarer Utenriksdepartementet at det er helt uaktuelt å møte Taliban.

- Norge forhandler ikke med Taliban eller andre grupper som står for vold og terror. Utenriksministeren har gitt sin støtte til president Karzais bestrebelser for inkluderende politiske prosesser.

Det er afghanske myndigheter, og bare afghanske myndigheter, som kan stå for denne type politiske prosesser, skriver departementet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus