Meny

Erik Solheim studerer klima i USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøvernminister Erik Solheim i San Francisco for å studere miljø.

(ABC Nyheter/California) Miljøvernminister Erik Solheim kommer onsdag til San Francisco for å sette seg nærmere inn i hva myndigheter, universitetsinstitusjoner og industri gjør på miljøsiden i California. Under guvernør Arnold Schwarzeneggers ledelse er California blitt USAs sentrum for miljørelatert innsats.

Etter politiske møter i Washington kommer Solheim til California onsdag for å møte høytstående representer for delstatens politiske miljø, delta i miljøseminar på Berkeley og se forskning på alternative energi i praksis. Solheim er i California onsdag og torsdag.

California ligger langt framme både i forskning og gjennomføring av miljøtiltak, og Solheim skal først besøke to av de myndighetsorganene som ivaretar miljøets interesser, California Environmental Protection Agency og California Resource Agency. I tillegg skal han ha møte to av de politiske ledere som er spesielt opptatt av miljø, senator Dick Ackerman, som er majoritetsleder i delstatssenatet, og lederen for California Energikommisjon, Art Rosenfeld.

Torsdag morgen blir det en time med solenergi på instituttet SolFocus som har utviklet ny teknologi på dette området, før et møte med professor Michael Hanemann ved California Climate Change Center.

Deretter vil Solheim ha et innlegg på en miljøkonferanse på Berkeley, hvor tema er Klimaløsninger; både for institusjoner og på lokalt og individuelt nivå.

På ettermiddagen torsdag blir det studier av neste generasjons biodrivstoff, før et møte med Google, Grønn Energi.

Særlig har Universitetet i California, Berkeley, markert seg som en ledende institusjon i amerikansk og internasjonalt klimaarbeid. Blant annet innledet universitetet i fjor et omfattende miljøsamarbeid med oljeselskapet British Petroleum.

I Berkeleys programerklæring når det gjelder klimaforandring, heter de at vi står nå ved et kritisk punkt i historien. Klimaforandringen er over oss og er vår generasjons sosiale, økonomiske og moralske utfordring.

Vi har et ansvar og vi har muligheten som individer, som samfunn og som verdensborgere. I løpet av de neste få årene vil vi ta eller ikke kritiske beslutninger som gjelder investeringer i og løsninger for global oppvarming, skriver universitetet i Berkeley.

Med det som bakteppe vil Universitetet i Berkeley lede an i etableringen av et «grønt demokrati» i California og nok en gang presisere hvilken sentral rolle høyere utdannelse må spille for å forberede og forvandle et samfunn, en stat og en generasjon til å oppnå miljømessig balanse og bærekraft.

Et ledd i dette arbeidet er arrangementet av det seminaret som Erik Solheim skal delta i torsdag.

Det var opprinnelig planen at Erik Solheim skulle møte Arnold Schwarzenegger onsdag. Etter det ABC Nyheter kjenner til blir det likevel ikke noe av dette møtet på grunn av Schwarzeneggers stramme tidsskjema.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus