Tilsto planer om halshogging av muslim

Britiske soldater på patrulje i Sør-Irak. Foto: Scanpix.
Britiske soldater på patrulje i Sør-Irak. Foto: Scanpix.

En 37 år gammel brite har tilstått at han og hans medsammensvorne ville kidnappe og drepe en muslimsk soldat i den britiske hæren, bekrefter en advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leicester (NTB-Reuters-AFP): Soldaten skulle «halshogges som et svin».

Aktor Nigel Rumfitt sa under en rettssak i Leicester i Midt-England tirsdag at 37-åringen Parviz Khan er en ytterliggående og voldelig islamist. Han sto sentralt i et nettverk i storbyen Birmingham som samlet inn penger og utstyr til terrorister, hevdet Rumfitt.

- Han var rasende over tanken på at muslimer gjorde tjeneste som soldater i den britiske hær, framholdt Rumfitt.

Khan har tidligere sagt seg skyldig i at han sammen med tre andre planla å halshogge en soldat og legge opptak av drapet ut på internett.

- Soldaten skulle bringes til en garasje og der skulle han drepes ved at hodet ble kuttet av ham som på et svin. Dette uhyggelige overgrepet skulle videofilmes, og opptaket sendes ut for å skape panikk i de væpnede styrkene og blant briter flest, sa aktor Rumfitt tirsdag.

Parviz Khan skal ha avlagt sin tilståelse allerede tidligere denne måneden, men den ble ikke offentliggjort i Storbritannia før den ble gjentatt i rettssalen tirsdag. Det skjedde da rettssaken mot to andre tiltalte ble innledet i Leicester. (©NTB)

Personvernpolicy