Meny

Starter dialog mens volden herjer

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene i Kenya kommer offisielt i gang i løpet av dagen, tror tidligere FN-sjef Kofi Annan. Her sammen med «rivalene» Odinga og Kibaki.

Kofi Annan skal forsøke å finne en løsning på konflikten som til nå har krevd nærmere 1.000 liv i det østafrikanske landet.

Opposisjonsleder Raila Odinga lovet tirsdag formiddag at han vil delta i forhandlingene med et åpent sinn.

– Vi kommer til samtalene med et åpent hjerte og et åpent sinn fordi vi ønsker at freden skal komme tilbake til landet vårt, sa Odinga.

Annan kom til Nairobi 22. januar, og to dager senere fikk han Odinga og Kibaki til å møtes for første gang etter det omstridte valget 27. desember.

De to ga hverandre et håndtrykk etter et kort møte, men det var uklart hva som ble sagt under møtet.

Kenya opplever nå sin verste krise på 25 år. Situasjonen ser ut til å ha blitt ytterligere tilspisset etter at en politiker fra Odingas opposisjonsparti ble drept i Nairobi tidlig tirsdag morgen. Minst sju mennesker ble få timer senere drept i opptøyer i Kibera-slummen i Nairobi.

Samtidig ble det skutt fra helikoptre mot en rasende folkemengde som truet personer fra rivaliserende stammer i byen Naivasha nordvest for Nairobi.

Ytterligere ni personer er drept i sammenstøt vest i landet, meldte politiet og sykehuskilder tirsdag formiddag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus