Bjørnebye fikk medhold i PFU

<p>Arkivfoto: Scanpix. </p>
Arkivfoto: Scanpix.

Stig Inge Bjørnebye fikk medhold i Pressens faglige utvalg (PFU) i saken mot Agderposten. Det dreide seg om sexsjikane i flere debattinnlegg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PFU slo tirsdag fast at Agderposten brøt god presseskikk i nyhetssaken «Sex-rykteflom på nett», som ble publisert på avisas nettutgave 4. september i fjor. Det skriver journalisten.no

Agderposten skrev på sine sider at «Start-trener Stig Inge Bjørnebye er i flere leserinnlegg på Fædrelandsvennens nettside blitt sex-sjikanert». Også flere andre pesoner som ble omtalt på Fv.no sine sider ble gjengitt i artikkelen i Agderposten.

Bjørmebye klaget saken inn for PFU og den gikk tirsdag i Bjørnebyes favør.

Bjørnebye har tidligere uttalt at han visste det medførte en «risiko» å bli fotballtrener på toppnivå, men at han skulle bli utsatt for «en organisert kampanje» hadde han aldri trodd. Han så det derfor som helt nødvendig å gå til det skritt å melde Agderposten inn for klageorganet etter artikkelen som stod på trykk i fjor høst.

Bjørnebye betegner beskyldningene som kom frem i flere av innleggene, og omtalen i Agderposten, som det mest krenkende han har opplevd i sitt liv.

Kun Agderposten

I klagen som Bjørnebye sendte PFU ber han organet vurdere hvorvidt både Fædrelandsvennen og Agderposten har mangelfull redigering av innsendte innlegg fra engasjerte lesere. Han understreker dog sterkt at selve klagen kun er rettet mot Agderposten.

Etter å ha mottat to klager fra IK Start valgte Agderposten etter hvert å fjerne saken fra sine nettsider.

Sjefredaktør i Agderposten, Stein Gauslaa, som også er leder av Norsk Redaktørforening, beklager sterkt det som har skjedd og mener omtalen av den tidligere Start-trenere kom som et resultat av sviktende dømmekraft i redaksjonen.

Personvernpolicy