Meny

Nye sammenstøt og drap i Kenya

Foto: Scanpix.
 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En opposisjonspolitiker i Kenya ble skutt og drept natt til tirsdag. Samtidig brøt det ut nye kamper i Kibera-slummen i Nairobi.

Mugabe Were, nyvalgt medlem av nasjonalforsamlingen fra opposisjonsleder Raila Odingas parti ODM, ble skutt og drept av væpnede menn utenfor sitt hjem i Nairobi natt til tirsdag.

Han er den første parlamentarikeren som er blitt drept i voldsbølgen etter det omstridte gjenvalget av president Mwai Kibaki 27. desember.

- Drapet ser ut til å ha tilknytning til voldsbølgen etter valget, sier en lokal politisjef.

Tirsdag morgen støtte gjenger fra ulike etniske grupper sammen i den store Kibera-slummen i Nairobi. Ifølge vitner dreide det seg om hevnaksjoner etter drapene i Riftdalen-regionen.

- Det er grupper som går løs på hverandre med buer og spyd, sier en beboer til Reuters. Minst to personer lå døde igjen med kuttskader, mens en tredje var alvorlig skadet etter å ha blitt tvangsomskåret.

Over 900 mennesker er til nå blitt drept i voldsbølgen i Kenya, og minst 250.000 mennesker er drevet på flukt. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus