Sarkozy vurderer søksmål mot Ryanair

<p>Frankrikes president Nicolas Sarkozy og hans kjæreste Carla Bruni fotografert under et besøk i Egypt i romjulen. (Foto: Scanpix)</p>
Frankrikes president Nicolas Sarkozy og hans kjæreste Carla Bruni fotografert under et besøk i Egypt i romjulen. (Foto: Scanpix)

Frankrikes president Nicolas Sarkozy vurderer søksmål mot Ryanair, som har brukt et fotografi av Sarkozy og kjæresten Carla Bruni i en reklame. Dermed ble det ny blest om det allerede skandaleombruste

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Billigflyselskapet viser et smilende kjærestepar, med en tankeboble over Brunis hode der det står: «Med Ryanair kan hele familien komme til bryllupet mitt». Fullstendig uakseptabelt, mener Sarkozys medarbeidere.

– Vi vurderer nå alle tenkelige juridiske skritt, sier David Martinon som er talsmann for Sarkozys kontor ved Elyséepalasset i Paris. Ryaniars markedsdirektør i Frankrike, Matthieu Glasson, er lei seg for at selskapet kan ha krenket presidenten.

Positivt?

Men Glasson er også noe forbauset over at Sarkozy reagerer så voldsomt på annonsen.

– Hvis du studerer den, vil du se at begge framstår i ganske positivt lys: De smiler, og ingen av dem sier noe dumt, sa Matthieu til nyhetsbyrået AFP mandag.

– Man kan endog hevde at annonsen er til hjelp for Sarkozy, fordi den får ham til å framstå som en folkelig mann. Han lever som folk flest og bruker de samme varer og tjenester som alminnelige mennesker, framholdt Matthieu.

Franske og internasjonale medier har i det siste vært langt mer opptatt av Sarkozys privatliv enn av hans politikk. Spørsmål som den etniske uroen i fattige forsteder til franske byer og hva uroen på verdens finansmarkeder betyr for Frankrike, er kommet i bakgrunnen.

«Seriøst»

Sarkozy, som mandag fylte 53 år, sa på en pressekonferanse tidligere denne måneden at forholdet mellom ham og Bruni er «seriøst». Hans uttalelser ble tolket som en antydning om at paret har planer om å gifte seg.

Det franske statsoverhodet skilte seg i oktober i fjor fra sin kone gjennom 11 år, Cécilia, og ble dermed den første franske president som fikk sitt ekteskap oppløst i embetsperioden. I november møtte han den tidligere modellen og nåværende popartisten Bruni.

Nicolas Sarkozy er for øvrig ikke den eneste toppolitikeren som har røket uklar med Ryanair. I desember i fjor inngikk flyselskapet et forlik med Sveriges tidligere statsminister Göran Persson, etter at det uten tillatelse hadde brukt et bilde av Persson i en reklame. (©NTB)

Personvernpolicy