Meny

Forsvarstopp står uten oppgaver

Foto: Forsvarets mediesenter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For seks uker siden trakk viseadmiral Jan Reksten seg fra sin stilling. Men han har ennå ikke fått noen arbeidsoppgaver i Forsvarsjefens stab.

Inntil midten av desember var han var sjef for Forsvarets operative virksomhet ved Fellesoperativt hovedkvarter (FOHK). Men etter at hans navn ble trukket inn i den såkalte Siemens-skandalen, valgte viseadmiral Jan Reksten å trekke seg som sjef for det norske forsvarets såkalte «spisse ende».

Samme dag valgte Forsvarsdepartementet å overføre den svært erfarne offiseren til Forsvarsstaben og Forsvarsjef Sverre Diesen i det som kalles en «midlertidig disponering».

Men seks uker etterpå står den svært kompetente medarbeideren Jan Reksten fortsatt uten arbeidsoppgaver.

Kommunikasjonssjef Birgitte Frisch sier til ABC Nyheter at alle Rekstens arbeidsoppgaver ennå ikke er avklarte:

- Det gjenstår likevel litt tid før vi er klare til å si noe mer om dette. Han er stilt til disposisjon for Forsvarsjefen, skriver hun i en epost.

Først i forrige uke aksepterte Forsvarsdepartementet de arbeidsoppgavene som Reksten er tiltenkt ved Forsvarsstaben.

Viseadmiralen er siktet for å ha mottatt rundt 6.000 kroner fra Siemens for en golftur til Spania. Samme dag som politiet gikk til aksjon mot Reksten sendte han ut en pressemelding hvor han bedyret sin uskyld i saken.

Han forklarte at han ikke var klar over at det var Siemens som sponset turen, og at han hadde betalt tilbake beløpet da han ble klar over det.

Mandag formiddag forsøkte ABC Nyheter å komme i kontakt med Reksten for å høre hans syn på denne prosessen, men viseadmiralen ønsket ikke å gi noen kommentarer til pressen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus