Åsne og Aslak til alle

<p>(Foto: Scanpix)</p>
(Foto: Scanpix)

Åsne Seierstad, Aslak Nore og Jon Michelet kommer til alle norske folkebibliotek.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk kulturråd har nå bestemt hvilke titler som blir kjøpt inn til folkebibliotekene under innkjøpsordningen for ny norsk sakprosa fra 2007. I siste runde ble 16 titler kjøpt inn, og på den siste lista finnes blant annet Åsne Seierstads «De krenkede», Aslak Nores «Gud er norsk» og Jon Michelets «Den siste krigsseileren».

Kulturådet informerer i en pressemelding om at det på årslista også finnes blant annet biografiene om Per Sivle, Henrik Ibsen, Sigrid Undset, Olav Duun, Oscar Torp og J.S. Welhaven, i tillegg til Brageprisvinneren Frank Rossaviks bok om Einar Førde.

I 2007 ble 208 titler påmeldt til sakprosaordningen, og nesten hver fjerde bok ble dermed kjøpt inn. Aschehoug og Det norske Samlaget kom best ut av forlagene, og begge fikk innkjøpt ni titler hver. Fire forlag har fått innkjøpt én tittel, deriblant det nyetablerte forlaget Manifest. Magnus Marsdals «FrP-koden» var dette forlagets første utgivelse.

Personvernpolicy