Meny

– Staten har forsøkt å stoppe nordsjødykkerne

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Marius Reikerås beskyldte staten for å ha motarbeidet og trenert nordsjødykkersaken. Han mener dessuten at de er blitt ulovlig overvåket under forberedelsene.

- Det er opplagt at vi går inn i denne rettssaken uten å ha den samme dokumenttilgangen som staten som motpart har, sa Reikerås da den omfattende saken startet i Oslo tingrett mandag.

I alt 24 nordsjødykkere tilsluttet Nordsjødykker Alliansen har gått til sak mot staten etter at de har fått store helseplager på grunn av dykking under farlige forhold i Nordsjøen. Staten visste om farene ved dykking på store dyp, men tok ikke ansvar, mener dykkerne.

I tillegg til massiv motgang fra staten under forberedelsene, mener Reikerås at alliansen av dykkere har blitt overvåket under forberedelsene av saken.

- Jeg har spurt om vi har blitt overvåket og bedt om en garanti. Den garantien har vi ikke fått, men er blitt forbigått i stillhet, sa advokaten. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus