Meny

Tidenes politijakt

Tidenes politijakt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2240 politifolk, 460 politibiler og et politihelikopter. Det var det som skulle til for å fakke en japansk 27-åring.

Her er en gåte: Hvor mange japanske politifolk trengs for å fange en kjeltring?

Bare én sier du? Nei, svaret er nok betydelig høyere.

Ifølge japanske nettaviser ble hele 2240 politifolk og 460 politibiler i Osaka sendt ut på jakt etter 27 år gamle Hirofumi Fukuda etter at han hadde gått til angrep på flere politioffiserer.

Et politihelikopter tok også del i jakten.

Hendelsen fant sted i den japanske byen Osaka i forrige uke - og er muligens et godt eksempel på hva som kan skje når man brenner av alt på en gang på starten av et nytt budsjettår.

Det japanske politiet fikk en oppringing om at en bil kjørte uaktsomt uten å bry seg om trafikklys i sentrum av Osaka. Da en patruljebil fra Osaka-politiet nærmet seg bilen, satte føreren av bilen, 27 år gamle Hirofumi Fukuda, klampen i bånn.

Dermed var det duket for tidenes politijakt.

Jakten på Fukuda varte i over to timer. Men til tross for den enorme manngarden som ble satt inn i jakten, klarte ingen å få fått i Fukuda før han til slutt krasjet bilen han kjørte inn i en stolpe.

Som et apropos: Oslo politidistrikt har rundt 1600 polititjenestemenn.

Se video fra hendelsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus