Meny

Magnus Carlsen på delt førsteplass i Nederland

Magnus Carlsen på delt førsteplass i Nederland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen klarte uavgjort i sitt siste parti og endte dermed på delt førsteplass i sjakkturneringen Chorus Chess 2008 i Nederland.

Wijk aan Zee (NTB): – Dette er den beste turneringen jeg noen gang har spilt, sa Magnus Carlsen (17) til Aftenposten.no før han gikk til hotellet for å slappe av etter å ha spilt uavgjort i den 13. og siste runden i en av de mest prestisjetunge sjakkturneringene i verden søndag.

Prestasjonen er den norske ungguttens beste noensinne, ifølge Nettavisen.

Slo verdensener

Etter å ha slått verdensener Vladimir Kramnik lørdag, møtte Carlsen Teimur Radjabov i finalerunden søndag.

Langt ut i spillet lå den norske unggutten an til å vinne partiet sitt, men måtte nøye seg med remis på grunn av tidsnød.

– Ikke fornøyd med partiet i dag, men fornøyd med turneringen som helhet, sa en smilende Magnus etter partiet ifølge Dagbladet.no.

Remis for rivalen

Hans hardeste konkurrent om sammenlagtseieren, armenske Levon Aronian, lå likt med Carlsen før finalerunden søndag, men klarte også bare remis i sin parti mot ungarske Judit Polgar.

Dermed deler Aronian og Carlsen den øverste plassen på pallen med åtte poeng hver. Carlsens fasit når siste trekk er gjort er åtte poeng av tolv mulige, fem seire, to tap og resten uavgjort, eller remis som det heter på sjakkspråket.

Etter prestasjonen i Nederland er Magnus Carlsen inne blant de beste sjakkspillerne i verden. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus