Meny

Kasianov utelukket fra Russlands presidentvalg

Kasianov utelukket fra Russlands presidentvalg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske valgkommisjonen har utelukket tidligere statsminister Mikhail Kasianov fra presidentvalget.

Valgkommisjonen besluttet søndag enstemmig ikke å registrere Kasianov til valget i mars på grunn av tekniske feil og forfalskninger.

Kommisjonen mener det var for mange ugyldige underskrifter på lista over 2 millioner navn som Kasianov leverte for å registrere seg.

I henhold til valgloven kan maksimalt 5 prosent av underskriftene være ugyldige. I Kasianovs tilfelle var ifølge kommisjonen 13,36 prosent ugyldige.

De eneste to som dermed utfordrer Vladimir Putins håndplukkede kandidat Dimitrij Medvedev ved valget, blir kommunistpartiets leder Gennadij Zjuganov og ultranasjonalisten Vladimir Zjirinovskij, samt den nesten ukjente Andrej Bogdanov.

Zjuganov og Zjirinovskij har rundt 10 prosent hver på meningsmålingene, mens Bogdanov har under 2 prosent.

Medvedev, som i dag er sjef for gassgiganten Gazprom, ligger dermed an til å vinne en knusende seier.

Kasianov var statsminister under Putin fra 2002 til 2004, men har siden sluttet seg til de fremste kritikerne av Putin, blant dem sjakkmesteren Garry Kasparov. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus