Snøkaoset på fjellovergangene fortsetter

Snøkaoset på fjellovergangene fortsetter
Snøkaoset på fjellovergangene fortsetter

Det pågår massivt opprydningsarbeid for å åpne de stengte fjellovergangene i Sør-Norge. På Strynefjellet skal de søndag formiddag sprenge vekk snøskavler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke ofte vi må gjøre slike grep, men det er meget stor rasfare i området nå. Etter sprengningen gjenstår et stort arbeid. Så får vi vurdere situasjonen senere i dag, sier vaktoperatør Toralf Rutledal ved Vegtrafikksentralen til NTB.

Også andre steder i Sør-Norge jobbes det på spreng med å åpne stenge fjelloverganger. Alt tilgjengelig mannskap er kalt ut.

- Grunnet det ekstreme snøværet blir dette en massiv opprydningsjobb, sier Rutedal.

Ifølge sentralen vil de to overgangene E134 Haukelifjel og, Rv7 Hardangervidda trolig bli åpnet i løpet av dagen.

Fremdeles stengt

Søndag formiddag var følgende fjelloverganger fremdeles stengt: E16 Filefjell, E16 Maristova-Borlaug, E134 Haukelifjell, Rv7 Hardangervidda, Rv9 mellom Hovden og Haukeli, Rv13 Vikafjellet, Rv15 Strynefjellet og Rv27 Venabygdsfjellet.

I tillegg var E6 stengt mellom Jessheim nord og Hauerseterkrysset på grunn av veiarbeid.

Rv 40 over Dagali er fortsatt nattestengt og RV 50 mellom Hol og Aurland blir ikke åpnet i helgen.

Det er også varslet at Rv 52 over Hemsedalsfjellet kan bli stengt på kort varsel. Veien ble søndag åpnet for kolonnekjøring.

Bergensbanen åpnet

Bergensbanen åpnet igjen søndag morgen klokken halv ni etter å ha vært stengt siden lørdag.

Banen var stengt lørdag på grunn av fare for snøskred.Jernbaneverket var ute og brøytet lørdag kveld og natt til søndag.

Morgentoget søndag fra Oslo går som normalt, mens morgentoget vestfra er innstilt fra Bergen, men går fra Finse. Utover dagen vil alle avganger gå som normalt. (©NTB)

Personvernpolicy