Voldsom storm over Sverige og Danmark

En voldsom storm har skapt store problemer i Danmark og det sørlige Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord på Jylland veltet vinden en kornsilo, og vel 10.000 svenske husstander mistet strømmen.

Den harde vestlige vinden med storm i kastene og kraftig regn nådde sitt høydepunkt lørdag ettermiddag da det i Malmö ble målt en vindhastighet på 25 meter per sekund. Flere ferjeavganger fra sørsvenske havner måtte innstilles, og mange tog ble forsinket.

- Uværet har først og fremst rammet deler av Skåne og vil bevege seg bort fra Sverige i løpet av natten, sa meteorolog Anna Österman.

Politiet i København måtte rykke ut til stormskadde steder 85 ganger lørdag. I sentrum av den danske hovedstaden falt en åtte år gammel jente i havnebassenget ved byens opera, og politiet tror hun ble blåst ut i vannet av voldsom vind. Pikens far fikk reddet henne opp, og ingen av dem kom fysisk til skade, skrev avisen Ekstra Bladet.

Ved Horsens øst på Jylland utløste en 16-åring en redningsaksjon da han la ut på seilbrett i uværet. Lange og høye kjøretøyer ble nektet å passere Storebæltsbroen mellom Sjælland og Skåne, fordi det var fare for at de skulle bli tatt av vinden. (©NTB)

Personvernpolicy