Svindelmistenkt megler pågrepet

Jerome Kerviel, aksjemegleren som anklages for milliardsvindel, ble pågrepet i Paris og straks brakt inn til avhør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris: Kerviel ble arrestert i henhold til en lov om at mistenkte kan holdes tilbake i 24 timer for avhør før det reises noen siktelse. Ifølge en kilde i rettsvesenet ble han innbrakt til en politistasjon i Paris tidlig lørdag ettermiddag.

Den 31 år gamle megleren hadde ikke vært sett offentlig siden Société Générale sist torsdag sjokkerte finansverdenen med å offentliggjøre et tap på nesten 40 milliarder kroner. Jerome Kerviel mistenkes for å ha drevet vill spekulasjon med bankens penger.

Fredag gikk politiet til razzia mot hans leilighet i den velstående Paris-forstaden Neuilly-sur-Seine, der det ble beslaglagt dokumenter. Samtidig ble det gjort beslag av datamateriale ved Société Générales hovedkvarter i den franske hovedstaden.

Kerviels familie hevder at han blir gjort til syndebukk for det som kan være en av verdenshistoriens største finanssvindeler. Statsminister François Fillon har krevd at den franske regjeringen straks får en utførlig rapport om saken. (©NTB)

Personvernpolicy