Meny

Endelig avtale med Canada

Statssekretær Annelene Svingen (Ap) i Nærings- og handelsdepartementet underskrev for Norge, mens handelsminister David L. Emerson representerte Canada. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter elleve år med kronglete forhandlinger har endelig Norge og Canada blitt enige om en frihandelsavtale.

Davos (NTB): Canada, Norge og de andre EFTA-landene undertegnet avtalen i Davos lørdag.

– For Canada er dette veldig viktig. Det er vår første avtale med europeiske land. Vi har sittet på sidelinjen altfor lenge, sier den canadiske handelsministeren David L. Emerson.

Frihandelsavtalen dreier seg om handel med industrivarer, og det norske næringsdepartementet ser for seg betydelige gevinster som følge av lavere tollbarrierer.

– Canada er vår tredje viktigste handelspartner på industrivarer, sier statssekretær Annelene Svingen (Ap) til NTB.

Det er først og fremst spørsmål rundt skipseksport som har gjort forhandlingene så vanskelige. Canadierne har lenge ønsket å beskytte egen skipsindustri med en betydelig tollmur.

– Et viktig element i avtalen er at vi skal gå videre og utvide den også til tjenestesektoren, sier Svingen, som undertegnet avtalen på vegne av Norge lørdag.

Den totale verdien av EFTA-handelen med Canada var 35,5 milliarder kroner i 2006. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus