Håndball-thriller endte med tap

Etter fire ekstraomganger var tapet et faktum- Sverige slo Norge med to mål i en håndball- thriller uten sidestykke lørdag.

Kampfakta

Sverige - Norge 34-36 e.o. (13-15, 26-26, 30-30)

Håkons Hall

5840 tilskuere

Norge: Steinar Ege, Ole Erevik - Glenn Solberg, Frode Hagen 2, Johnny Jensen, Kjetil Strand 10 (7), Bjarte Myrhol 7, Børge Lund 5, Håvard Tvedten 4 (1), Jan Thomas Lauritzen, Kristian Kjelling, Thomas Skoglund, André Jørgensen 6, Rune Skjærvold.

Toppscorer Sverige: Martin Boquist 7.

Dommere: Frank Lemme og Bernt Ullrich, Tyskland.

Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Sverige 4 x 2 min.

Etter en meget dramatisk kamp som gikk til fire ekstraomganger, kunne svenskene juble vilt til slutt.

Mye ble avgjort i 3.-ekstraomgang. Da tapte Norge en overtallsperiode med 0-1. Så bommet Kjetil Strand før Sverige gjorde 32-30 kort etter.

Den norske benken raste mot de tyske dommerne etter kampen. De mente at Sverige fikk fordeler i det siste lange angrepet i kampen.

Rasende Lund

– Vi føler kort og godt at vi er urettferdig behandlet av dommerne i EM. Det virker som de er redde for at det skal gå vår vei, sa Lund til NTB.

Han spilte en sterk kamp som playmaker og scoret fem mål ved siden av fine pasninger.

– Jeg vet ikke om de har snakket om at det skal skjerpes inn på hjemmedømming etter VM i Tyskland i fjor. Sverige fikk lov å spille angrep på et minutt hver gang det gikk mot pause.

– Nå er alt bare håpløst. Jeg orker ikke å tenke framover. Vi har ikke maktet å avgjøre jevne kamper, og nå glipper den direkte VM-plassen og OL-kvalifiseringen blir verre, sa Lund.

Nederlaget var svært kostbart for de norske gutta. Vinneren sikret seg nemlig plass i Kroatia-VM neste år. Nå må Norge gjennom en dobbeltkamp for å komme dit. De kan bli svært vriene.

I tillegg gjør tapet at Norge nå havner i «dødens gruppe» i OL-kvalifiseringen. Der venter Danmark/Frankrike, Spania og Tunisia. Verre enn det kunne det ikke blitt.

Kom tilbake

Sverige ledet hele 21-14 og alt virket helt avgjort. Men Norge fightet seg tilbake og var oppe på 22-23 med ballbesittelse. Til slutt endte det 26-26, og ekstraomganger ventet.

Foran halvtomme tribuner (5840 tilskuere) tok Sverige grepet midtveis i 1.-omgangen. Rett etter pause løp svenskene inn fire kjappe mål etter masse norsk angrepsfeil. Der og da - på 13-19 - var alt håp virket ute for Norge.

Norge åpnet EM meget bra, men formkurven har vært noe dalende de siste dagene. Det gikk nesten mot et slitent kroatisk lag (23-23) i kampen om semifinale.

Håndballgutta freste over alt og alle i oppkjøringen til EM. I to uker var det champagnespill. Det ble kanskje brent litt for mye energi på å utklasse motstanderne da.

Likevel er 6.-plassen tidenes beste prestasjon av et norsk herrelag i et mesterskap. (©NTB)