Meny

Norges ti viktigste homser

Norges ti viktigste homser

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettstedet gaysir har kåret Norges ti mest innflytelsesrike homofile menn i Norge per i dag. Erling Lae går av med seieren for tredje år på rad.

Her er listen over de 10 heldige:

1. Erling Lae
Troner for tredje gang på toppen av makttoppen. Han blir av gaysir karakterisert som uredd, offensiv og åpen både om sitt privatliv og i sitt politiske virke. Han får også honnør fordi han ikke lot sin partikollega Erna Solberg, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet bestemme i homo-politikken. I Oslo ble homo-planen enstemmig vedtatt.

2. Håkon Haugli
Bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Oslo. Leder av nettverket for homofile i Arbeiderpartiet. Har fått justisministeren, utenriksministeren, kulturministeren og statsministeren på banen i spørsmål om homofili, skriver Gaysir, hvor han også er styremedlem.

3. Kjell Erik Øie
Statssekretæren til Manuela sitter på pengesekken når det kommer til det organiserte homolivet i Norge. Han er ansvarlig for ekteskapsloven og adopsjonsspørsmål, som er saker som nå ligger i Stortinget. Hemmes av å måtte jobbe innenfor regjeringens mandat - tapt kirkelig vielse og får ikke gjort noe med den skammelige praksisen homofile par (menn) blir utsatt for når det gjelder adopsjon, skriver Gaysir.

4. Knut Olav Åmås
Debattredaktøren i Aftenposten bidrar til den politiske agenda og setter homofili spørsmål på den politiske agenda.

5. Arve Juritzen
Få homofile kan rydde forsiden i VG. Arve kan hvis han må. Engasjerer seg sterkt i saker som angår han selv og er en politisk kraft i seg selv. Gir ut Gudmund Vinlands bøker og annen litteraur mange homofile finner interessant, skriver Gaysir.

6. Andrè Oktay Dahl
Drivkraften i Høyre når det gjelder homofiles rettigheter. Taler gjerne Inge Lønning midt imot. Tør å ta politisk risiko ved å fronte homofiles rettigheter høyt til tross for en del motstand i eget parti.

7. Per Sundnes
Den store lille mannen som har svingt seg opp etter at han fortalte alle at han er homofil, og ikke bare shoppingvenninne til Mette Marit. Men hva har han gjort med Melodi Grand Prix, undrer Gaysir- redaksjonen.

8. Jon Reidar Øyan
LLH-lederen går av til våren, og faller naturlig noen plasser på det. Har gjort en god jobb med å synliggjøre LLH

9. Per Østvold
LO-lederen som sitter i SVs sentralstyre og i LOs sentralkomite. Sjef i mannsbastionen Norsk Transportarbeidersamfunn.

10. Bjarte Hjelmeland
Teatersjef på Den Nationale Scene i Bergen og et flott forbilde for mange. Åpne om både legning, kjæreste og privatliv.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus