Meny

Obama avhengig av å vinne i South Carolina

Barack Obama er avhengig av å vinne for ikke å bli hektet av i nominasjonskampen. Foto: REUTERS/Joshua Lott / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obama har en solid ledelse på meningsmålingene før demokratenes nominasjonsvalg i South Carolina lørdag. Han er avhengig av å vinne for ikke å bli hektet av i nominasjonskampen.

Obama er sulten på en seier etter nederlag i New Hampshire og Nevada, og skulle han tape lørdag, vil mulighetene hans for en seier på landsbasis være små.

En meningsmåling utført for MSNBC viste fredag at Obama har 38 prosent av velgerne i ryggen i South Carolina sammenlignet med Hillary Clintons oppslutning på 30 prosent.

- Vi kjemper en veldig jevn kamp her. Jeg har ingen anelse om hva som kommer til å skje lørdag, sa Clinton på stemmejakt i South Carolina fredag.

Obama står sterkt blant de svarte velgerne i South Carolina. Samtidig viser målingene at Obamas støtte blant hvite i delstaten er på vei ned.

Målingen for MSNBC viser en nedgang på hele 10 prosentpoeng i denne velgergruppen.

John Edwards har ikke klart å hevde seg på linje med Clinton og Obama i kampen om å demokratenes presidentkandidat og har en oppslutning på 19 prosent i South Carolina ifølge fredagens måling. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus