Nytt dramatisk ran i Sverige

En gjensatt ransbil utenfor Åtvidaberg Sparebank, som ble ranet av tre væpnede menn fredag. Foto: Pelles Foto/SCANPIX.
En gjensatt ransbil utenfor Åtvidaberg Sparebank, som ble ranet av tre væpnede menn fredag. Foto: Pelles Foto/SCANPIX. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre væpnede menn ranet fredag en sparebank i Åtvidaberg øst i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stockholm (NTB-TT): Mennene var utstyrt med automatvåpen og avfyrte skudd før de forsvant i en bil. Helikoptre ble satt inn i jakten på ranerne og flere veier ble sperret av.

- Vi betrakter dette ranet som en spesielt alvorlig hendelse, og det betyr at vi setter inn ekstra store ressurser i letingen etter ranerne, sa politiets talskvinne Annesofie Bondesson til nyhetsbyrået TT.

Men politiet hadde ikke pågrepet noen fredag kveld.

- Vi har en del vitner å jobbe med, og det kommer vi til å fortsette med i morgen, sa Roland Carlson fra politiet i Östergötlands län.

Et øyenvitne fortalte at ransmennene løp inn og ut av banken, mens de truet med våpen.

- En av dem skrek at folk skulle holde seg tilbake. Jeg trodde først at det var en filminnspilling. Jeg ble ikke engang redd, sa denne kvinnen.

Ingen kom fysisk til skade ved ranet, som skjedde før åpningstid fredag morgen, og det er uklart hvilket utbytte ranerne fikk med seg.

Ranet i Åtvidaberg skjedde bare tre dager etter at en postterminal i Göteborg ble utsatt for et dramatisk overfall. Tre menn er pågrepet, mistenkt for å stå bak dette ranet, men politiet tror at minst ti personer kan ha vært innblandet. (©NTB)