Meny

Russisk forsker kan få bli

Faksimile fra Adresseavisen.
 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeids- og inkluderingsdepartementet vurderer å endre utlendingsloven for å gjøre det lettere for høyt kvalifisert arbeidskraft å bli i landet.

- Vi vil vurdere om det er hensiktsmessig å foreslå endringer i loven, slik at reglene blir i samsvar med ønsket om at det skal være enkelt og attraktivt å komme til Norge, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Adressa.no.

Les også ABC Nyheters kommentator Heidi Lunde: Åpne grensene

Statssekretæren lover ifølge nettavisen en rask vurdering av lovendringen. Dette kan gi håp for den russiske forskeren Nadejda Sokolova ved NTNU, som ifølge et utvisningsvedtak må forlate landet innen 4. februar.

- Kommer vi frem til av loven må endres, vil vi vurdere å stille saker av denne typen i bero i påvente av ny lov, sier Rieber-Mohn til Adressa.no.

Nadejda Sokolova (31) er doktorgradsstipendiat, og ekspert på satellittnavigasjon ved NTNU. I romjula fikk hun brev fra Utlendingsnemnda med beskjed om utvisning fra landet, på tross av regjeringens ambisjoner om å lokke høyt kvalifiserte utlendinger til Norge.

Sokolova har bodd i Norge siden 1997, da hun kom hit som utvekslingsstudent, skriver Adresseavisen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus