Meny

Forsvaret gransker hotell-angrep

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret vil gjennomfører en egen gransking av hendelsene før, under og etter terrorangrepet mot hotellet hvor Jonas Gahr Støre bodde i Kabul.

Forsvarsdepartementet unngår i likhet med Utenriksdepartementet å bruke ordet gransking og velger i stedet å kalle det en evaluering.

- Forsvarsdepartementet og Forsvaret gjennomfører en egen evaluering av hendelsene i Kabul, for å finne ut hva vi har gjort i den forbindelse, sier kommunikasjonsrådgiver Lars Magne Hovtun i Forsvarsdepartementet til NTB.

Utenriksdepartementet har fått kritikk i forbindelse med utenriksminister Jonas Gahr Støres (Ap) besøk i Kabul, der terrorister slo til mot hotellet han bodde på.

Dagbladet-journalist Carsten Thomassen (38) og UDs kommunikasjonsrådgiver Bjørn Sveningsen (39) ble såret i angrepet, og Thomassen døde senere av skadene.

UD hadde avslått et tilbud fra Forsvaret om å stasjonere pansrede kjøretøy og medisinsk personell ved hotellet, og dette bidro til å forsinke evakueringen av de to sårede. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus