Meny

Nå beklager Fretex

Fretex-lederen Eivind Madsen (midten) beklager nå muslim-mobbingen. Her er Madsen i samtale med Justisminister Knut Storberget (høyre). Foto: Knut Falch / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi beklager på det sterkeste at folk hos oss skal føle seg mobbet, sier Fretex-lederen Eivind Madsen dagen etter at det kom fram at en 23-årig muslim ble servert svinekjøtt og vin av sin lokale Fret

– Vi blir bekymret når vi hører om reaksjonene til 23-åringen som, ifølge domspapirene, ble lurt til å drikke og spise svinekjøtt. Vi skal ta kontakt med både ham og de involverte for å få undersøkt dette nærmere, sier Eivind Madsen som beklager hendelsen «på det sterkeste».

Det kom som et sjokk da ABC Nyheter i går kveld gjorde Fretex-ledelsen oppmerksom på at det omtalte overtrampet fant sted på en fest i blant ansatte i det Frelsesarme-eide selskapet.

Den første reaksjonen var at dette ikke kan ha vært en Fretex-fest.

- Verken mobbing eller servering av alkohol skal forekomme på Fretex-arrangementer, sier Eivind Madsen til ABC Nyheter.

I domspapirene er imidlertid festen omtalt som firmafest, arrangert hjemme hos sjefen for den lokale filialen i Moss og med Fretex-ansatte som gjester.

- Jeg har ennå ikke fått snakket med alle involverte, men det kommer jeg naturligvis til å gjøre. Selv vil jeg si at det heller ikke i fritiden skal forekomme at våre ansatte skal føle seg mobbet av andre ansatte. Det er det viktig å få frem.

- Fretex er en organisasjon som sysselsetter mange ulike mennesker fra mange ulike kulturer. Derfor er vi spesielt opptatt av å ivareta den enkeltes skikker og religiøse tradisjoner, for eksempel når det gjelder mat og drikke. Vi har svært stor respekt for det.

I dag skal partene møtes hos 23-åringens advokat Per-Markus Grundesen.

- Jeg har snakket med den involverte kollegaen, og han er fryktelig, fryktelig lei seg for hendelsen, sier Madsen.

- 23-åringen har jeg ennå ikke fått tak i.

Rundlurt

Saken handler om en Fretex-ansatt, en 23-årig døv muslim, som på fest hos sin sjef i Fretex ble lurt til både å drikke alkohol og spise svinekjøtt. Da han senere på festen ble gjort klar over og dertil mobbet for dette, ble han fortvilet og kjørte bil hjem.

På vei hjem ble han stoppet i kontroll med en promille på 0,96. Det resulterte i tap av førerkortet, 16 dagers betinget fengsel og 5000 kroner i bot.

Det er også kommet frem at 23-åringen skal ha mistet jobben som følge av hendelsen. Madsen stiller seg uforstående til dette, da en oppsigelse må være undertegnet av ham for å våre gyldig. Et slikt dokument har han ikke undertegnet.

- Jeg skal naturligvis se nærmere på ansettelsesforholdet og det at mannen oppfatter det som om han er sagt opp, jeg har ikke undertegnet noen oppsigelse, avslutter Eivind Madsen.

- Jeg har tilgitt ham
Den involverte 23-åringen som ble rundlurt gir uttrykk for at han tilgir sin gamle kollega i Fretex.

Det skriver VG Nett i dag, etter å ha mottatt en tekstmelding fra den 23 år gamle muslimen hvor han beskriver tiden etter hendelsen som tung.

- Det var min første ordentlige jobb. Men jeg har tilgitt ham, og vi er venner igjen i dag, skriver han. Det går også fram at den 45 år gamle Fretex-ansatte vil betale boten for sin kollega, og at 23-åringen håper å være på jobb igjen fra 2. mars.

Begge to forteller til VG Nett at de i dag treffes omtrent daglig.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus