Meny

– Kristendommen er en landeplage

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det kan virke som om den rødgrønne regjeringen mener at kristendommen er en landeplage, sier KrFs utdanningspolitiske talskvinne, Dagrun Eriksen.

Eriksen er opprørt over det hun oppfatter som et frontalangrep fra den rødgrønne regjeringen på skolens kristne verdiforankring.

– Først ville Djupedal forby bordbønn. Så gikk man til angrep på den kristne formålsparagrafen. Og nå vil kunnskapsministeren sterkt svekke den kristne kulturarvens plass i KRL-faget, sier Eriksen.

– Det kan virke som om den rødgrønne regjeringen mener at kristendommen er en landeplage, legger hun til, 75 år etter Arnulf Øverlands foredrag «Kristendommen – den tiende landeplagen».

På KrFs lokalpolitikerkonferanse i Stavanger denne helgen lanseres en underskriftskampanje for å beholde KRL-faget i skolen.

Regjeringen foreslo før jul å endre både navn og innhold til dagens KRL-fag (Kristendoms-, religions- og livssynskunnskap) som følge av at Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) i fjor sommer fastslo at faget er i strid med Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus