Meny

Egypt stenger grensen

Egyptiske soldater slåss med palestinere som forsøker å komme seg inn i Egypt fra Gazastripen. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egyptiske grensevakter bruker vannkanoner og skjold for å hindre folk fra Gazastripen å komme inn i Egypt. Grensen vil bli stengt fra tidlig fredag ettermiddag, sier folk i området.

Palestinere som ville inn i Egypt ble fredag hindret i å krysse grensen av politimenn utstyrt med skjold som de brukte til å holde folk tilbake. Tidligere i uken rev militante tilhengere av islamistbevegelsen Hamas store deler av grensegjerdet mellom Gaza og Egypt.

Israel har skjerpet beredskapen langs sin sørgrense, av frykt for at militante palestinere skal infiltrere landet fra Egypt. Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas krever at israelerne opphever sin blokade, slik at folk i Gaza kan skaffe seg forsyninger.

Sør på Gazastripen ble to medlemmer av Hamas’ væpnede fløy drept i et israelsk flyangrep natt til fredag. De mistet livet da bilen deres ble rammet av en rakett nær grenseovergangen i Rafah, sa ambulansefolk.

I Øst-Jerusalem ble en israelsk politimann skutt og drept ved en veisperring sent torsdag kveld. I en jødisk bosetting på Vestbredden ble tre israelske studenter knivstukket av to inntrengere, som så ble drept av vakter. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus